Curiozitati

Un sport nobil și elegant (IV)

Află cine sunt protagoniștii
După ce v-am prezentat câteva generalități despre această disciplină ecvestră nobilă și elegantă, dar și câteva sfaturi în privința alegerii cailor potriviți, acum vă prezentăm detalii interesante despre protagoniștii echipei care participă acest minunat sport.

Protagoniștii atelajelor nu sunt, ca în majoritatea sporturilor ecvestre, calul și călărețul, ci o întreagă echipă, alcătuită din driver, secund și unul, doi sau patru cai sau ponei, de modul în care fiecare componentă se integrează și se sincronizează cu ceilalți membri ai echipei depinzând rezultatele finale.

Sport relativ nou, primul concurs internațional având loc în Elveția, în anul 1970, cu sprijinul Prințului Filip, Duce de Edinburgh, președinte al Federației Internaționale, concursul de atelaje are o desfășurare asemănătoare concursului complet pe durata a trei zile.

Proba de dresaj
În prima zi a competiției se desfășoară proba de dresaj, în care armonia atelajului, eleganța, suplețea și corectitudinea figurilor impuse se împletesc cu sobrietatea driverului și secundului, cu frumusețea trăsurii și a harnașamentelor, cei cinci arbitri notând corectitudinea mișcărilor, calitatea mersurilor, supunerea cailor dar și îndemânarea driverului.

Maratonul
A doua zi, proba de maraton este de fapt proba cu cea mai multă adrenalină. Este proba care testează capacitatea de efort a cailor, măiestria driverului, precum și sincronizarea celor trei elemente constitutive ale echipei formate din driver, secund și cai.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești mancare pentru pisici sterilizate, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și