Calarie

TREC-ul, aventură și provocare (II)

Parcursul pe teren variat (PTV) este o probă ce permite cuplului să-și demonstreze capacitatea de a depăși dificultățile punctuale întâlnite pe traseu, într-un timp limitat, fiecare dificultate fiind notată cu 10. Traseul este compus din 12 până la 18 difi­cultăți, în funcție de nivel. Obs­ta­co­lele, naturale sau simulate, trebuie abor­date cu calm și în deplină siguranță.

Mai mult decât performanța, sunt notate efica­citatea, abordarea și stilul cu­plu­lui cal-călăreț. Dificultățile sunt înlănțuite, alternând sărituri în viteză, cu pasaje tehnice, care solicită calm și mi­nu­țiozitate. Unele obstacole se abor­dea­ză cu calul la mână, aceasta fiind o parti­cu­laritate a acestui sport.

Prezentarea cuplului cal-călăreț urmărește să verifice ținuta și har­nașamentul cuplului, care trebuie să fie adaptate și întreținute pentru distanțe lungi, protejând calul și călărețul. Fie­că­rui călăreț îi sunt alocate cinci minute pentru a-și prezenta echi­pa­mentul și pentru a-și argumenta ale­gerea. Concurentul trebuie să aibă de asemenea în coburi tot ceea ce are nevoie la drum lung: o trusă de prim ajutor uman și veterinar, o mini trusă de potcovit, o lampă de buzunar și ma­terial reflectorizant pentru semna­lizare pe timp de noapte.

Gestiunea alurilor este o probă care solicită tehnica ecvestră a că­lă­re­țu­lui și dresajul calului. Călărețul trebuie să parcurgă un culoar de 100 sau 150 m lungime și 1,50 m lățime, la dus în galopul cel mai lent posibil, iar la întoarcere în pasul cel mai rapid posibil, fără ruperi de ritm și fără ieșiri din culoar.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești mancare pentru pisici sterilizate, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și