Parcursul pe teren variat (PTV) este o probă ce permite cuplului să-și demonstreze capacitatea de a depăși dificultățile punctuale întâlnite pe traseu, într-un timp limitat, fiecare dificultate fiind notată cu 10. Traseul este compus din 12 până la 18 dificultăți, în funcție de nivel. Obstacolele, naturale sau simulate, trebuie abordate cu calm și în deplină siguranță.
Mai mult decât performanța, sunt notate eficacitatea, abordarea și stilul cuplului cal-călăreț. Dificultățile sunt înlănțuite, alternând sărituri în viteză, cu pasaje tehnice, care solicită calm și minuțiozitate. Unele obstacole se abordează cu calul la mână, aceasta fiind o particularitate a acestui sport.

Prezentarea cuplului cal-călăreț urmărește să verifice ținuta și harnașamentul cuplului, care trebuie să fie adaptate și întreținute pentru distanțe lungi, protejând calul și călărețul. Fiecărui călăreț îi sunt alocate cinci minute pentru a-și prezenta echipamentul și pentru a-și argumenta alegerea. Concurentul trebuie să aibă de asemenea în coburi tot ceea ce are nevoie la drum lung: o trusă de prim ajutor uman și veterinar, o mini trusă de potcovit, o lampă de buzunar și material reflectorizant pentru semnalizare pe timp de noapte.
Gestiunea alurilor este o probă care solicită tehnica ecvestră a călărețului și dresajul calului. Călărețul trebuie să parcurgă un culoar de 100 sau 150 m lungime și 1,50 m lățime, la dus în galopul cel mai lent posibil, iar la întoarcere în pasul cel mai rapid posibil, fără ruperi de ritm și fără ieșiri din culoar.
P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești mancare pentru pisici sterilizate, dar și acvarii complete, plante pentru acvariu sau hrană pentru pești.