Curiozitati

Maeștrii manejului (II)


Școala Regală Andaluză de Artă Ecvestră, o lecție de stil și perfecțiune

Recreo de las Cadenas
Dar Școala Regală Andaluză nu este cunoscută numai pentru renumitul show ecvestru, ci și pentru multe alte aspecte, cum ar fi rolul său social și cultural de promovare și conservare a artei ecvestre, de creștere a cailor spanioli de rasă pură, de instruire a călăreților în tehnica dresajului clasic.

Turistul iubitor de cai, care dorește să viziteze Școala va intra în complexul ”Recreo de las Cadenas” pe poarta principală formată dintr-o intrare semicirculară și o poartă secundară sculptată, apoi va contempla frumoasele grădini interioare, decorate cu o mare varietate de plante exotice.

Clădirea propriu-zisă este construită în cel mai pur stil andaluzian, numit Picadero (ring acoperit), are o capacitate de 1600 de spectatori și include un spațiu ideal pentru dresaj și instruirea călăreților.

Vizita începe în afara Palatului, un exemplu de arhitectură de secol XIX, creat de arhitectul Charles Garnier (cunoscut pentru proiectarea Operei din Paris și a Cazinoului din Montecarlo) turiștii având prilejul să afle detalii despre familia Pemartín, primii proprietari ai complexului Recreo de las Cadenas.

Muzeul Trăsurilor aflat în incinta complexului este un muzeu viu, interactiv, care prezintă evoluția artei ecvestre în Andaluzia și în lume, oferind vizitatorilor o experiență de neuitat. Cea mai importantă trăsură din colecția muzeului este o Carretella din secolul XVIII, și un vehicul de vânătoare, muzeul fiind echipat cu plasme pe care se pot vizualiza exponatele în funcțiune.

P: www.proferma.ro produse profesionale pentru fermieri! La noi găsești hranitoareaccesorii muls si procesarea laptelui, dar și hrană pentru cai.

Fotografii furnizate de Școala Regală Andaluză de Artă Ecvestră din Jerez de la Frontera – Spania.
Fundación Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre Avda.

Duque de Abrantes, S/N. 11407. Jerez de la Frontera. Cádiz
E-mail: info@realescuela.org
www.realescuela.org

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și