Curiozitati

Maeștrii manejului (I)

Școala Regală Andaluză de Artă Ecvestră, o lecție de stil și perfecțiune

Școala Regală Andaluză de Artă Ecvestră din Jerez de la Frontera este cunoscută în întreaga lume pentru caii care dansează. Spectacolul e un adevărat balet ecvestru, punând în scenă mișcări de dresaj clasic și de ”doma vaquera”.

Celebră în toată lumea pentru armonia și perfecțiunea cu care caii excelent dresați execută mișcări spectaculoase, Școala Regală Andaluză de Artă Ecvestră din Jerez de la Frontera, a fost înființată de Alvaro Domecq, în 1972.

Un an mai târziu, Regele Juan Carlos I – la acea vreme prinț al Spaniei – l-a decorat pe acesta cu distincția ”Caballo de Oro” (Calul de Aur), cel mai prestigios trofeu ecvestru acordat anual în Spania ca o recunoaștere a activității sale depuse în slujba artei ecvestre. În cinstea acestui eveniment, Alvaro Domecq a prezentat în premieră absolută spectacolul intitulat ”Cum dansează caii andaluzieni”, evenimentul marcând, așadar, începuturile acestei Școli.

În faza inițială, Școala s-a aflat sub manageriatul creatorului său și mai târziu Ministerul Informației și Turismului a preluat conducerea instituției, cumpărând ansamblul arhitectural ”Recreo de Las Cadenas” de la ducele de Abrantes și construind un manej – opera arhitectului José Luís Picardo – care poate găzdui 1600 de spectatori și grajduri pentru 60 de cai.

Fotografii furnizate de Școala Regală Andaluză de Artă Ecvestră din Jerez de la Frontera – Spania.
Fundación Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre Avda.

Duque de Abrantes, S/N. 11407. Jerez de la Frontera. Cádiz
E-mail: info@realescuela.org
www.realescuela.org

P: www.proferma.ro produse profesionale pentru fermieri! La noi găsești hranitoareaccesorii muls si procesarea laptelui, dar și hrană pentru cai.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și