Sfaturi Practice

La drum – Ghidul unei călătorii de succes (II)

Dacă vei călători în zile foarte friguroase, va trebui să acoperi calul cu o pătură, mai ales dacă acesta este tuns. Dacă animalul nu este tuns, va putea rămâne fără pătură, dar va trebui să îl acoperi totuși în cazul în care a transpirat.

Atașează-ți calul
Calul trebuie să fie atașat în timpul călătoriei. Lonja trebuie să fie destul de scurtă pentru a evita ca acesta să se cabreze sau să stea aplecat. Nu trebuie nici să fie blocat, fiindcă va intra în panică. De exemplu, calul trebuie să poată ridica suficient de mult capul încât să privească pe geamul rulotei și să-și poată întoarce gâtul. Cât despre mânji, mulți proprietari nu obișnuiesc să-i lege, de teamă ca aceștia să nu se panicheze. În plus, dacă au spațiu suficient, aceștia vor sta mai mult culcați în timpul călătoriei.

Recompensează-l
Pentru a-l ține ocupat, poți instala o plasă cu fân în rulotă la nivelul capului său. O altă soluție este să îi oferi hrană industrială atunci când faci pauze, pentru a-l recompensa. Evită, totuși, hrana care conține amidon sau hidrați de carbon, care vor stimula secreția de insulină, favorizând apariția colicilor.
Calul poate fi stresat în timpul călătoriei, de aceea, pentru a-l pregăti bine și ca să eviți supunerea lui la un efort prea mare după transport, îi poți da vitamina C cu trei zile înainte și după călătorie, pentru a-i fortifica sistemul imunitar.

Fă pauze!
În timpul călătoriei, este indicat să te oprești la fiecare două ore pentru o pauză. Îi poți da să bea apă cu această ocazie, fiindcă este foarte posibil să-i fie sete, mai ales dacă a mâncat fân în timpul călătoriei.

P: www.proferma.ro produse profesionale pentru fermieri! La noi găsești hranitoareaccesorii muls si procesarea laptelui, dar și hrană pentru cai.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și