Sfaturi Practice

La drum – Ghidul unei călătorii de succes (I)

Trebuie să-ți transporți calul la diverse concursuri – fiindcă sezonul competițional a început deja, ești nevoit să te muți în altă localitate, sau trebuie să ajungi la cel mai apropiat cabinet veterinar. Oricum ar fi, te afli în situația de a-ți sui calul în rulotă și de a pleca în călătorie.

Indiferent de natura deplasării, orice călătorie trebuie pregătită cu mare atenție. Fie că este vorba despre deplasarea la o competiție hipică, fie te pregătești să te muți în alt oraș sau trebuie să faci o vizită medicului veterinar care nu se poate deplasa la domiciliul tău, transportul unui cal impune respectarea anumitor reguli.

Obișnuiește-l cu rulota
Chiar dacă este vorba despre o distanță scurtă, o călătorie nu se improvizează, atât pentru confortul și siguranța calului cât și pentru tine, ca proprietar sau crescător!

Mai întâi, calul trebuie să fie obișnuit să urce în rulotă.
Asta pentru că animalul nu trebuie să descopere rulota chiar în ziua plecării. De asemenea, trebuie să eviți ca animalul să fie stresat, fiindcă voiajul nu îl va face decât să se obosească și mai mult!
De aceea, va trebui să îl urci în rulotă ca să se obșnuiască treptat, chiar fără să te deplasezi. O altă soluție este să îi pui la dispoziție fân în rulotă, ca să asocieze acest lucru cu o experiență plăcută.

Dar, atenție!, călătoria va trebui să fie scurtă, pentru a nu stresa inutil calul.
De asemenea, trebuie să verifici starea mașinii. Aruncă un ochi la frâne, la cauciucuri, la faruri, dar și la podeaua rulotei.

P: www.proferma.ro produse profesionale pentru fermieri! La noi găsești hranitoareaccesorii muls si procesarea laptelui, dar și hrană pentru cai.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și