Sfaturi Practice

Îngrijește-l eficient după efort (II)

În timpul verii, în condițiile în care cornul este dur, aplicarea unui unguent va ajuta la hidratarea și la înmuierea acestuia. De asemenea, în cazul în care cornul devine casant și uscat ar putea fi folosite necesare uleiuri, geluri și argile speciale.

Totodată, înainte de depunerea unui efort, nu ezita să-i pregătești și să-i încălzești tendoanele și mușchii, iar după efort trebuie să ai în vedere prevenirea și tratarea eventualelor răni și neplăceri.

Ca atare, gelurile, aplicate după efort, favorizează circulația sangvină, au un efect relaxant, după o plimbare călare, un cros sau o ședință de lucru. De asemenea, argila are rolul de a drena membrele (fiindcă este astringentă), are proprietăți antiseptice, cicatrizante și antiinflamatoare.

Întreținerea coamei și a robei
Pentru îngrijirea coamei și a robei este indicată folosirea șampoanelor speciale, pe care le poți găsi, de asemenea, în petshopuri și magazine de specialitate. De reținut faptul că produsele pentru cai sunt diferitede șampoanele umane de exemplu, având un pH adaptat.

Există, de asemenea, șampoane care dau strălucire părului, țin la distanță insectele în sezonul cald și, în plus, au protecție antistatică, contra prafului. Există și șampoane care descurcă părul, redă suplețea și strălucirea coamei.

Ai grijă la alimentație
Oricare ar fi modalitatea de alimentație a calului, tradițională sau industrială, dar și indiferent de calitatea furajelor, suplimentele alimentare pot ajuta la întreținerea și dezvoltarea armonioasă a animalului, după un efort susținut.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești mancare pentru pisici sterilizate, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și