Sfaturi Practice

Hrăneşte-l corect pe timp de iarnă (I)

Alimentaţia calului trebuie atent supravegheată pe timp de iarnă. Şi asta pentru că, mai mult decât oricând, în sezonul rece, modul de hrănire este hotărâtor din toate punctele de vedere: sănătate, utilitate, longevitate şi performanţe sportive. Află, aşadar, cum să-ţi hrăneşti corect calul în sezonul hibernal, din rândurile care urmează.

Alimenţia calului, în timpul iernii, este vitală atât din punct de vedere al sănătăţii cât şi al fecundităţii, al longevităţii şi al performanţelor. Aşa după cum se ştie, în viaţa unui cal, hrana ocupă un loc primordial am putea spune. În natură, animalul îşi petrece mai tot timpul mâncând, adică o medie de opt ore pe zi. De aceea, în momentul în care trăieşte în boxă, tu trebuie să ai grijă ca hrana să fi e cât mai apropiată de cea pecare o găseşte în natură.

Aceasta trebuie să fie variată, bogată din punct de vedere nutriţional şi adaptată nevoilor sale. Ca o notă generală, meniul zilnic şi cantitatea de hrană diferă de la un cal la altul, în principal în funcţie de greutate şi de munca prestată.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești mancare pentru pisici sterilizate, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și