Comportament

Descoperă personalitatea calului tău (II)

Marea majoritate ajunge să capete încredere în cele din urmă și să dobândească un sentiment de siguranță în compania călăreților care știu să gestioneze cu succes multe dintre situațiile apărute în călărie. De aceea, este nevoie din partea călărețului de multă răbdare și multă stăpânire de sine. Dacă reușești să le faci față, acești cai vor străluci în competiții sau show-uri ecvestre, ajung să te impresioneze prin flerul, inteligența și insipirația de care vor da dovadă în fi ecare demonstrație.

Un cal hipernervos
Caii extrem de nervoși sunt atât de reactivi încât aproape orice lucru le-ar putea declanșa o reacție neașteptată. Chiar o simplă schimbare de alură sau o banală umbră pe stradă le poate provoca explozii de furie în orice moment. O manipulare calmă, consecventă, bazată pe un accent pe zonele sale de confort va fi cea mai bună soluție pentru a-l stăpâni și a-l conduce fără probleme. Dar drumul e lung și uneori periculos, fiindcă întotdeauna va trebui să fi i vigilent. De aceea, este recomandat ca astfel de cai să fi e încălecați sau antrenați de profesioniști.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești mancare pentru pisici sterilizate, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Încăpățânatul
Caii încăpățânați au tendința de a simți când se pune problema să fi e puși la treabă și vor încerca să se eschiveze de fiecare dată. Când se simt forțați, devin incontrolabili și opun o rezistență fermă. Antrenorii se confruntă cu multe probleme comportamentale dacă au de-a face cu un cal încăpățânat. Un cal cu o asemenea personalitate va necesita multă răbdare și fermitate atât din partea antrenorului cât și a călărețului.

Perfidul
Caii perfi zi, cu excepția notabilă a câtorva armăsari agresivi prin natura lor, sunt aproape întotdeauna o creație a omului, din cauza unei manipulări defectuoase. Astfel, acești cai fi e nu au fost învățați să respecte partenerul uman, fi e împrejurările au făcut ca modul lor de viață să fi e unul foarte agitat și tensionat. Astfel de cai pot lovi omul intempestiv sau pot mușca pe nepusă masă. De aceea, în astfel de cazuri trebuie să cereți sfatul unui specialist în comportament ecvin. Din fericire, astfel de cai sunt mai rar întâlniți.

PRIVEȘTE LUMEA PRIN OCHII LUI
Atunci când vorbim despre personalitatea calului, trebuie să ținem cont de faptul că, în natură, acesta este un animal – pradă și că instinctele sale primare sunt teama și fuga. De aceea, de multe ori, trebuie să încercăm să privim lumea prin ochii lui ca să-l putem înțelege și să devenim un lider respectabil pentru el. Această atitudine ne va ajuta cu siguranță să eliminăm frustrările în relația pe care o vom dezvolta cu el.

P: www.proferma.ro produse profesionale pentru fermieri! La noi găsești hranitoareaccesorii muls si procesarea laptelui, dar și hrană pentru cai.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și