Calarie

Cum să reușești în călăria de anduranță (I)

Antrenamentul specific
Pentru a avea un cal sănătos și potrivit pentru anduranță, dar și pentru a-l folosi cu succes în competiții cât mai mulți ani, este important să stăpânești la perfecție tehnica pregătirii specifice.


Niciun alt sport ecvestru nu presupune atât de multă continuitate și atenție în pregătire precum călăria de anduranță. Pregătirea specifică nu înseamnă, însă, numai să scoți calul la plimbare și să-l călărești zi de zi.

Principalul obiect al pregătirii constă în pregătirea treptată și adaptarea graduală la efort a organismului unui cal, pentru a-i îmbunătăți performanța, fără să-i provoci acestuia răniri sau accidente.

Comportamentul potrivit
Antrenamentul unui cal pentru călăria de anduranță începe cu o pregătire comportamentală. Un cal neantrenat corespunzător va pierde prea multă energie înainte și în timpul cursei, din cauza nervozității, ceea ce va însemna un ritm cardiac alert, un stres prelungit, un comportament total nepotrivit și o epuizare a nivelului de glicogen. De aceea, antrenamentul trebuie să fie susținut de o tehnică adecvată, cu respectarea unor principii de pregătire care să aibă un impact și o finalitate pozitive.

P: www.proferma.ro produse profesionale pentru fermieri! La noi găsești hranitoareaccesorii muls si procesarea laptelui, dar și hrană pentru cai.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și