Sfaturi Practice

Cum îți protejezi rezervele de fân

Fânul reprezintă alimentul principal al cailor, iar existența unor rezerve în această iarnă este importantă având în vedere că producția de fân nu a fost atât de bogată din cauza ploilor de peste an. Cum poți face economie de fân, protejându-ți cât mai mult rezervele? Ei bine, poți aflfl a în rubrica pe care tocmai ți-am pregătit-o.

Știut fiind faptul că fânul este alimentul de bază în nutriția cabalinelor, în timpul iernii este indicat să ne facem rezerve și să ne gândim cum le putem păstra cât mai mult timp, astfel încât calul nostru să se poată bucura de o hrană sănătoasă și echilibrată.
Așadar, pentru a putea conserva rezervele de fân, există o serie de soluții și alternative, pe care ți le vom prezenta în rândurile care urmează.

Fânuri artificiale
Pe piață întâlnim diverse fânuri artificiale cu calități nutritive demne de luat în considerare în condițiile în care vrei să asiguri animalului tău o hrană variată. Primul pe listă este fânul de lucernă. În momentul în care te gândești să achiziționezi un astfel de aliment, acesta trebuie să fi e bine uscat și să conțină inclusiv frunzele și mugurii de floare.

În plus, este bine de știut că lucerna este mai bogată în proteine decât iarba, însă conținutul său energetic poate varia. Ca atare, conține un nivel mai ridicat de calciu decât fânul și de aceea este recomandată în special cailor tineri, aflați în perioada de creștere. În schimb, lucerna are și ea dezavantajele ei. Este mai greu digerabilă, iar conținutul său mai ridicat de proteine și de calciu indică faptul că nu trebuie să fi e unica alternativă de hrană pentru calul tău.

O a doua soluție de hrană potrivită pentru calul tău în sezonul rece este un amestec de leguminoase și cereale. Aceasta este o alternativă de hrană bine echilibrată și de bună calitate. Paiele de grâu și de orz au valori nutritive similare, dar orzul trebuie debarasat de ”bărbile” care pot obstrua canalul salivar al animalului. De asemenea, paiele de ovăz sunt cele mai hrănitoare, dar nu sunt indicate ca și litieră. Paiele de sfeclă au, la rându-le puține calități nutritive, dar formează o bună litieră.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești mancare pentru pisici sterilizate, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și