Comportament

Calul, un partener în relaționare și socializare (I)

Iniţial folosită în tratarea leziunilor fi zice, Terapia asistată de animale a evoluat într-un instrument psihoterapeutic, de mare răspândire, de soluţionare a cazurilor celor mai difi cile, de ordin psihologic. Ne referim, desigur, la o gamă variată de probleme psihologice şi tulburări psihice.

Există numeroase studii ce fac referire la benefi ciile fizice şi psihice ale indivizilor ce interacţionează cu animalele în cadrul programelor terapeutice.

Dintre acestea amintim: scăderea tensiunii arteriale, creşterea nivelului beta-endorfinelor, scăderea nivelului de stres, reducerea sentimentului de furie, ostilitate, tensiune şi anxietate, îmbunătăţirea abilităţilor de socializare şi creşterea sentimentului de forţă, încredere, răbdare şi a stimei de sine.

Tinerii, care evită apropierea fizică şi emoţională faţă de alte persoane, o acceptă, de cele mai multe ori, din partea unui animal cum este calul. Legătura care se creează între copil și căluţul său dezvoltă încrederea reciprocă, respectul, afecţiunea, empatia, acceptarea necondiţionată, siguranţa, stabilitatea, responsabilitatea, asertivitatea, abilităţile de comunicare şi autocontrol.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești mancare pentru pisici sterilizate, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și