Indiferent de disciplina abordată în cadrul şedinţelor de călărie, poziţia călăreţului se dovedeşte a fi de maximă importanţă. Cu cât poziţionarea în şaua calului este mai bună, cu atât influenţa pozitivă pe care o exercită călăreţul asupra acestuia devine eficientă. Călăreţii începători sunt preocupaţi de a avea o imagine bună mai degrabă, decât să fie eficienţi în a-şi manipula corpul spre a obţine rezultatele dorite.
Eleganţa călăreţilor profesionişti constă în armonizarea aproape de perfecţiune cu calul, fiind capabili de mesaje şi mişcări subtile, ce influenţează partenerul de comunicare. Călăreţul se află într-o comuniune cu calul său, simţind ritmul acestuia.
Poziţia variază în funcţie de disciplina aleasă, dar baza rămâne aceeaşi – păstrarea acestei armonii.
Indiferent de disciplina aleasă, un lucru rămâne cert – cel mai important aspect al poziţiei este acea parte a corpului în direct contact cu şaua şi care contribuie la păstrarea echilibrului. Rezultatul acestui aspect afirmat anterior va fi alinierea centrului de greutate al călăreţului cu cel al calului. Când această noţiune este însuşită de călăreţ, deplasarea calului şi susţinerea greutăţii călăreţului se realizează cu efort minim.
P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești mancare pentru pisici sterilizate, dar și acvarii complete, plante pentru acvariu sau hrană pentru pești.