Sfaturi Practice

20 de trucuri ca să reușești în concurs

Tocmai te pregătești să participi pentru prima dată la o competiție. Ai emoții, ca la orice debut și tot ceea ce-ți dorești este să știi cum să gestionezi acest moment și să-ți pregătești exemplar calul ca să facă față cu brio exigențelor de concurs. De aceea, ți-am pregătit câteva trucuri de care este bine să ții cont înaintea unei probe.

  1. Dacă nu ai făcut-o deja, mergi în prealabil la un concurs și vezi ce probe ai de trecut ca să știi la ce să te aștepți, iar dacă ai un cal foarte activ, du-l prima dată la un concurs fără să participați, mulțumește-te doar să-i observi reacțiile în acest mediu nou.
  2. Fă o listă cu tot ceea ce ai nevoie, și verifică dacă nu îți lipsește nimic înainte de concurs.
  3. Vei avea nevoie de ajutorul unui prieten sau al unui membru al familiei pentru a te ajuta cu pregătirile din ultimul minut (țesălat, curățat) înainte sa intri pe pistă sau în manejul de concurs sau, pur și simplu, de cineva care să îți ridice moralul.
  4. Înaintea fiecărei probe, vizualizează mental maniera în care vrei să încaleci. Mulți profesioniști folosesc această tehnică.
  5. Dacă ai un buget limitat, alege o ținută în culori clasice și evită nuanțele prea stridente. Înfrumusețează harnașamentul calului cu ajutorul unui valtrap special pentru concursuri.

    P: www.proferma.ro produse profesionale pentru fermieri! La noi găsești hranitoareaccesorii muls si procesarea laptelui, dar și hrană pentru cai.
Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și