Abonare Newsletter

Peste 170 de cai vor concura la Salonul Calului, de la Bucuresti

Salonul Calului, primul eveniment dedicat activităților economice, sportive și culturale ecvestre, se desfășoară în premieră pentru România, în perioada 27-30 septembrie 2012, lângă București (DN1). Organizat de clubul de echitație ”Equestria”, Salonul Calului își propune să aducă în România modelul faimosului Salon du Cheval din Paris și să creeze din activităţile ecvestre o sursă de inspiraţie pentru un stil de viaţă sofisticat, precum şi pentru un business cu un mare potenţial în România. Derulat pe parcursul a 4 zile, Salonul Calului va include acțiuni dedicate publicului specializat (proprietari de herghelii, cluburi de echitație, proprietari de cai, producători din domeniu), cât și publicului larg și tuturor admiratorilor acestui sport nobil.

Programul evenimentului cuprinde prezentări de cai, standuri de prezentare produse și echipamente ecvestre, alături de un program complex de spectacol ecvestru: parade, acrobații, dresaj, cascadorii etc.

Evenimentul mai include şi competiția cu participare internațională Marele Premiu al Municipiului București, la startul careia s-au înscris până în prezent peste 170 de cai din Danemarca, Germania, Elvetia, Grecia, Ungaria, Bulgaria şi Romania.

Ceremonia oficială care marchează prima ediție Salonul Calului în România va avea loc sâmbătă, 29 septembrie, la sediul clubului Equestria din Tâncăbeşti (comuna Snagov) și va include defilarea de onoare a Jandarmeriei Române, alături de parada cluburilor şi a celor 6 herghelii participante, prezentările cailor şi călăreţilor, parade de cai cu trăsuri, paradă de atelaje etc.

Nume de rezonanţă ale echitaţiei mondiale, precum Gilbert Remy (Luxemburg) - arbitru internaţional gradul III acreditat FEI (Federaţia Internaţională de Echitaţie) şi Alice Debany, câștigătoare a numeroase premii la concursuri internaţionale tip Grand Prix sau Cupa Națiunilor, vor participa la evenimentele din cadrul Salonului Calului.

Prima ediţie a Salonului Calului este organizată în parteneriat cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Romsilva, Ministerul Dezvoltării Teritoriale şi Turismului sub egida Explore the Carpathian Garden, Jandarmeria Română.

Informaţii suplimentare despre eveniment puteți citi pe www.salonulcalului-equestria.ro sau www.salonul-calului.ro

Logare Utilizatori

Facebook

Parteneri